Indlæser...

Taks Hilli 80-100 cm

latinsk navn
Taxus media 'Hillii'

Opdag Taxus x media 'Hillii': En kompakt, indfødt nåletræ med langsom vækst, også kendt som den giftige Eibe Hillii. Hvis du leder efter en evigtgrøn hækplante, der altid er fyldig og...

juni
Fløde
Ja
Delvis skygge
alle jordtyper undtagen lerjord, Godt drænet, Næringsrigt, Sur jord
Solitær
På lager: 981 varer Anslået leveringstid: 7-10 hverdage
Bemærk venligst: dette er en sæsonbestemt vare
Pr. lineær meter
Pr. styk
Meter (m1) = stykker
Pris pr. stk.
158,15
(inkl. moms ekskl. forsendelse)
Pris i alt
158,15
(inkl. moms ekskl. forsendelse)
158,15
Dette produkt kan bestilles fra .
Tilføj til ønske liste
Taks Hilli 80-100 cm
Taxus media 'Hillii'
158,15 kr.

Subtotal:

19,00

Beskrivelse

Opdag Taxus x media 'Hillii': En kompakt, indfødt nåletræ med langsom vækst, også kendt som den giftige Eibe Hillii. Hvis du leder efter en evigtgrøn hækplante, der altid er fyldig og aldrig bliver skaldet, er Taxus media 'Hillii' det perfekte valg til din have. Den er den ideelle løsning for privatliv og beskyttelse.

Hvordan vokser denne Taxus?

Denne Taxus adskiller sig ved sin søjleformede, oprejste vækst, hvilket gør den perfekt ikke kun til hække, men også som enkeltstående plante. Sammenlignet med Taxus baccata busken er Hillii mere kompakt og har et smalere vækstmønster. Dette gør den ideel til at skabe smalle hække op til cirka 2 meter høj. Hvis du vælger at lade hegnet vokse højere, kan toppene blive udsat for at fryse, hvilket muligvis er mindre attraktivt. For meget høje hække er andre nåletræer som Californisk cypres, Thuja eller Leyland-cypres måske mere velegnede.

Taxus media 'Hillii' har samme væksttakt og mønster som Taxus Hicksii. Hillii er dog en hanplante og producerer ikke bær, mens den kvindelige Hicksii udvikler røde bær om sensommeren.

Hvor skal man plante denne Taxus-sort?

Denne hårdføre plante kan trives under forskellige forhold, både i sol og skygge, på fugtig eller tør jord. I tørre perioder anbefales ekstra vanding. Taxus bør dog ikke plantes på ekstremt våde steder, da dette kan føre til rodødelæggelse og til sidst døden af hegnet. Til meget fugtige steder er Vandcypres et bedre valg.

Hvordan beskærer man Taxus 'Hillii'?

Den nemme at vedligeholde Taxus media 'Hillii' er ideel til haveejere med mindre grønne fingre, da den vokser langsomt, mindre end 20 cm om året. Årlig beskæring er tilstrækkelig, men hyppigere beskæring er naturligvis også mulig for at bevare formen. Denne Taxus kan endda beskæres helt tilbage til det gamle træ, så du nemt kan forme hegnet igen. Bemærk dog, at nålene på Taxus er giftige.

Hvad er fordelene og ulemperne ved Taxus 'Hillii'?

Fordele ved Taxus 'Hillii':

  • Kan beskæres helt tilbage til det gamle træ.
  • Meget robust og vinterhårdfør. Altid grøn og fyldig året rundt.
  • Trives godt på forskellige steder.
  • Langsom vækst gør vedligeholdelse og beskæring nemt.

Ulemper ved Taxus 'Hillii':

  • Følsom over for vedvarende våde jordbundsforhold og tørke.
  • Nålene er giftige.

Egenskaber

Egenskaber
EAN 8720187961124
Plantenavn Taks Hilli 80-100 cm
Hardy Ja
Bladfarve Groen
Blomstringsperiode juni
Egnet til Uden for
Højde 80 - 100cm klump
Spiselig Ikke spiselig
plantetid februar, marts, April, oktober, november, december
Blomsterfarve Fløde
Brugervenlige muligheder Solitær
Jordtype alle jordtyper undtagen lerjord, Godt drænet, Næringsrigt, Sur jord
Stedsegrøn Ja
Vækstform 888

Omsorg

Plantebeskyttelse

Taksbillen

Den voksne taksbille er en bille på lidt over 1 centimeter i længden. De har et snudelignende hovedparti og en pansret krop i en mørk farve, hvor der nogle gange kan ses gule pletter.

Larven og den voksne bille:
Taksbillens larve forårsager mest skade. For at fodre æder den hovedsageligt unge hårroder og barken af de ældre rødder. Når barken af rødderne bliver gnavet af, kan planterne til sidst dø.
Taksbillen kan i sommermånederne forårsage en sand plage. Fra juni kan det ses på mange planter, at taksbillen har været aktiv om natten. Skaden kan genkendes på de runde bidder, der er spist ud af bladkanterne. Ikke kun bladene, men også knopperne og blomst- og frugtstilkene bliver beskadiget.

Skadelig:
Især kornel, azalea, hortensia, rhododendron, taks, fuchsia og mange stauder lider under taksbillens ædelyst. Larverne kan især i plantekasser forårsage stor skade. Hvis du køber nye planter, er det derfor klogt at kontrollere rodens klump for æg først.

Naturlig fjende:
En naturlig fjende af taksbillen er parasitiske nematoder (Heterorhabditis sp.).

Larve af taksbille:
Nematoderne blandes først med vand og hældes derefter ud. Nematoderne trænger ind i larverne, hvorefter en bakterie frigives fra nematodernes tarmkanal. De spreder og formerer sig, hvilket resulterer i, at larverne er døde inden for 48 timer. Fra de døde larver formerer nematoderne sig igen og leder efter nyt bytte. Bekæmpelse med disse nematoder fungerer bedre end bekæmpelsesmidlet Curator, som kun må anvendes af professionelle dyrkere.

Fange:
Taksbiller gemmer sig gerne under blomsterpotter. Hvis du lægger brædder under planterne og vender disse næste morgen, vil du også fange biller.

Befrugte

Hække

Jordtypen til forskellige hække afhænger ofte af den sort, du vælger. God rådgivning kan være ekstra hjælpsom i den forbindelse. Et godt rodsystem er trods alt grundlaget for optagelse af vand og næringsstoffer. Du kan bedst gøde din hæk med en særlig hæk-gødning eller en gødning, der er egnet til de planter, du har valgt (konifergødning til en koniferhæk osv.), mellem marts og begyndelsen af september. Dette behøver kun at gøres én gang om året, da dette ofte er organiske gødningsstoffer med en langvarig sammensætning. Denne gødning indeholder mange organiske stoffer, det er en naturlig gødning, der sørger for bedre vækst. Derudover indeholder disse produkter den rigtige sammensætning til din hæk, såsom magnesium eller epsomsalt for en mere intens bladfarve og en tidlig brunfarvning, især ved koniferer. Hvis du planlægger at beskære din hæk kraftigt i foråret, anbefaler vi, at du gøder hækken godt, før du gør dette, da det at skyde igen på ældre dele af hækplanterne kræver meget energi. (pas på: ikke alle sorter tåler denne drastiske foryngelse, søg rådgivning før du begynder). Der er en betydelig konkurrence i en hæk, da der ofte er mange planter på et lille område. Gødning er derfor helt essentielt for en hæk.

Beskæring

Ikke beskæring

Ikke at beskære betyder ikke, at du ikke MÅ beskære. Disse planter forbliver dog smukkest, hvis de ikke eller næsten ikke beskæres. Så beholder de også deres naturlige og karakterfulde form. Hvad du kan beskære, er alle døde og syge grene. Fjern også alle brudte og gnidende grene. Hvis du ikke gør det, er der en chance for, at en gnidende gren kan forårsage en sår, hvilket øger chancerne for sygdomme. Det er bedre for plantens naturlige form ikke at beskære de sunde grene. Når du køber denne plante, skal du sørge for, at den allerede har en flot naturlig form. Hvis der er grund til at beskære, skal du forsøge at gøre det så meget som muligt, mens du bevare plantens naturlige form og tage hensyn til blomstringsperioden. Brug altid godt og solidt udstyr til beskæring og vedligeholdelse. Sørg for, at din beskæresaks altid er skarp og ren. Dette forhindrer frynsete beskæringsår og sygdomme

Hækconiferer

Coniferhække beskæres generelt to gange om året. Den første gang beskærer du omkring den længste dag, den anden gang i september. Coniferer skal beskæres fra det øjeblik, de plantes. Du beskærer aldrig dybere end hvor der stadig er grønne grene. Forvedede grene springer nemlig ikke mere ud, og hvis du beskærer for dybt, vil du ende med at have bare pletter i din hæk. For en nyplantet hæk begynder du det samme år med at beskære siderne i en lidt skrå form. Hækken er således lidt bredere nederst end øverst. På denne måde falder der altid nok lys på bunden af hækken, og den vil ikke blive bare eller tynd der. Toppen af planterne beskæres først, når hækken har nået den ønskede højde. Det er en misforståelse at tro, at det at blive brun på indersiden af planterne skyldes sorten eller kvaliteten af planten. Når en plante ikke længere får nok lys på indersiden, vil den tabe sine blade der, da de ikke længere har nogen funktion. Dette gælder også for coniferer. Kun ved regelmæssig beskæring får en hæk en så tæt yderside, at indersiden ikke længere er synlig. Beskær derfor altid mindst to gange om året, med Leylandii kan det endda være tre gange om året. Brug altid godt og solidt udstyr til beskæring og vedligeholdelse. Sørg for, at din beskæresaks altid er skarp og ren. Dette forhindrer frynsete beskæringsår og sygdomme.