Af alle de forskellige slags glansblade er 'Red Robin' den mest kendte. Så kendt, at der ofte ikke engang tales om en glansblad eller Photinia (plantens latinske navn), men blot "Red Robin" er nok at nævne. Hvor kommer denne popularitet fra? Og hvad skal du virkelig vide om denne plante? Vi fortæller dig det gerne.

Red Robin Glansblad: en supernem plante

En plante, der næsten ikke stiller krav, næppe kender sygdomme og næsten ikke behøver beskæres. Dette gør naturligvis alle begejstrede! Derudover er den også vinterhårdfør og stedsegrøn, og bladene skifter smukt fra rødt (om foråret) til grønt. Det er ikke underligt, at denne næsten problemfri busk dukker op i flere og flere haver.

Hvor placerer man 'Red Robin' bedst?

Enhver plante har en yndlingsplads; der trives den bedst og vil derfor også være smukkest. For 'Red Robin' er dette et sted i solen eller halvskyggen. Når det kommer til jord, stiller den næsten ingen krav; bare et sted, der ikke er for vådt og ikke for tørt.

Kan 'Red Robin' tåle vind?

Bladene på 'Red Robin' er plantens smukkeste prydværdi: læderagtige og skinnende. Disse blade er dog ikke glade for meget vind. En 'Red Robin' kommer derfor bedst til sin ret på et roligt sted. Hvis din 'Red Robin' står et sted med meget vind, vil du bemærke, at bladene bliver grimmere. Det kan også ske, at – ved en strengere vinter – der opstår frostskader i form af frosne grene. Heldigvis er dette ikke så alvorligt for 'Red Robin': planten vil skyde igen.

Photinia beskæring, hvornår og hvordan?

Svaret på dette spørgsmål afhænger af, hvordan din plante er dyrket. Har du plantet din 'Red Robin' som en espalier eller som en standardtræ? Så skal du beskære den for at bevare formen. For en espalier beskærer du dit træ tidligt om foråret tilbage til rammen. For et standardtræ holder du samme periode og klipper de for lange grene kraftigt tilbage. Hvis du har plantet din 'Red Robin' som en hæk, kan du vælge at beskære en eller to gange om året. I marts udfører du hovedbeskæringen; her kan du beskære hækken kraftigt. I august kan du eventuelt udføre en formbeskæring; her klipper du alle de for lange grene tilbage. Har du din 'Red Robin' som en løs busk? Så behøver du ikke beskære den. Men det kan du gøre! Denne plante tåler beskæring meget godt; du kan næsten ikke gøre det forkert.

'Red Robin' som espaliertræ

Et espaliertræ placeres ofte for at skabe lidt privatliv. Også her er 'Red Robin' perfekt: træet er stedsegrønt, så også om vinteren bevarer du dit privatliv! Og sig selv; hvilke andre espaliertræer kender du, der viser en så smuk farveændring i bladene? Hos Budgetplant leverer vi 'Red Robin' som espaliertræ i forskellige størrelser. Fra 2 meter høj til hele 3,5 meter høj! Tænk dog på dette: et espaliertræ bliver aldrig højere end det er på købstidspunktet. Et espaliertræ køber du altså aldrig "til vækst".

Et espaliertræ men rundt: 'Red Robin' som standardtræ

En 'Red Robin' som standardtræ er som et espaliertræ uden ramme: den "runde" variant altså! Uanset om du leder efter en lille version til en potte på terrassen eller et stort kugletræ på næsten 3 meter højt: Budgetplant har den ideelle 'Red Robin' til din situation.

Også smuk: 'Red Robin' som hæk

Mulighederne med denne plante stopper ikke; også som hæk er den smukt anvendelig. Hvis du planter den som hæk, har den brug for lidt mere vand end hvis den står alene. Og vi anbefaler at plante din hæk med plantemuld til hække; på den måde giver du din 'Red Robin' hæk den ideelle start.

Hjælp! Min 'Red Robin' mister bladene!

'Red Robin' kender egentlig ingen sygdomme. Hvis din plante mister bladene eller det ser ud som om den endda dør, skyldes det normalt placeringen. Står den for meget i skyggen? Prøv at give den en plads med mere sol. Kan det være, at den alligevel får for meget vind? Det gør planten mindre smuk, så måske kan du flytte den til et roligere sted? Er din plante bladløs efter vinteren? Det kan være, at nogle grene er frosne. Beskær i så fald det døde træ fra planten i marts, så vil du se, at den skyder igen.

'Red Robin' køb; online og offline

Hvis du endnu ikke har bemærket det: vi er også begejstrede for denne plante! Da vi ønsker at levere topkvalitet til budgetpriser, har vi ledt efter de bedste producenter af 'Red Robin'. Kombineret med vores effektive behandling og pleje kan vi levere kvalitetsplanter til dig, som ofte er 10% til 30% billigere end hos andre havecentre. Har du flere spørgsmål om 'Red Robin' eller leder du efter en anden billig hækplante? Vi giver dig gerne professionel rådgivning. Ringer, mailer eller chatter du med os?