Vil du plante en smuk hæk i din have og er du nysgerrig efter, hvad den rette størrelse hækplante er? Generelt afhænger den passende størrelse af en hækplante af fire faktorer. Du skal tage højde for den ønskede højde af hækken, væksthastigheden, hvor tålmodig du er, og naturligvis dit budget.

Ønsket hækhøjde

Før du køber en hækplante, er det vigtigt at vide, hvor høj hækken skal være. Er du for eksempel på udkig efter en lav hæk til din forhave? Eller vil du plante en høj hæk som afskærmning? Uanset hvad du vælger, anbefales det generelt at købe hækplanter, der er omkring 2/3 af den ønskede (endelige) højde af din hæk. Denne fordeling giver normalt en god balance mellem omkostninger, tid og resultat. Men bemærk: vælger du en hurtigt voksende hækplante som f.eks. laurbærkirsebær, kan en plante med halvdelen af den endelige højde allerede være tilstrækkelig. Valget er dit.

Væksthastighed af din hækplante

Som nævnt ovenfor, er væksthastigheden også vigtig for dit valg. Du kan forestille dig, at når du vælger en hurtigt voksende hæk, kan du også nøjes med en mindre hækplante. Husk, at hver plante har en forskellig væksthastighed. Nogle planter vokser hurtigt opad, mens andre vokser langsommere. Undersøg derfor grundigt, før du vælger en hækplante. Væksthastigheden af en plante angives normalt pr. år og tager højde for regelmæssig beskæring.

Tålmodighed er en dyd

Ud over den ønskede hækhøjde og væksthastigheden er det også vigtigt at overveje, hvor tålmodig du er. Er du en person, der gerne vil se hurtige resultater? Så er det bedst at vælge en større hækplante. Kan du godt vente og nyde vækstprocessen? Så kan du også sagtens vælge en mindre hækplante. Husk desuden, at større planter er stærkere og (med den rette pleje og jordtype) sjældent dør.

Det tilgængelige budget

Til sidst kommer vi til budgettet. I vores webshop og butik i Venlo finder du et stort udvalg af hækplanter til meget lave priser, men husk, at små planter næsten altid er billigere end store. De billigste planter er dem med bare rødder, efterfulgt af planter med klump og til sidst planter i container. Har du et mindre budget og tålmodighed? Så er det smart at købe flere små planter i stedet for nogle få store. Det tager lidt længere tid, før hækken er fuldt udvokset, men det endelige resultat er lige så smukt.

Køb hækplanter hos Budgetplant: topkvalitet, men billigere

Uanset om du leder efter løvfældende eller stedsegrønne hækplanter, lave hække eller høje haveafskærmninger, kan du finde alle typer hækplanter hos os. Fra bøg til taks, fra japansk kristtorn til vedbend. Ved at købe ind hos faste producenter og have effektiv behandling og pleje, kan vi tilbyde vores store sortiment til lavere priser. Du kan nemt og hurtigt bestille hækplanter online i vores webshop.