Hos vores plantecenter er vi dedikerede til at hjælpe dig med at opnå en smuk og sund laurbærkirsebærhæk i din have. En velplejet hæk er ikke kun smuk at se på, den er også mindre modtagelig over for sygdomme og skadedyr. Her er nogle nyttige tips til at beskytte dine laurbærplanter og sikre, at de trives:

Frostskader om Vinteren

Hvis du bemærker, at dine laurbærkirsebærblade bliver brune eller orangebrune om vinteren, kan det være et tegn på frostskader. En simpel løsning er at beskære grenen ved den nye bladknop.

Forbrændte Blade om Sommeren

Nogle gange kan laurbærbladene udvikle brune kanter om sommeren, hvilket kan skyldes forbrænding. Du behøver ikke at bekymre dig for meget, da de brune blade normalt falder af af sig selv. Du kan også klippe dem af for at give din hæk et mere velplejet udseende.

Haglskudssyge

Hvis dine laurbærkirsebærblade er fyldt med huller, brune pletter og falder af planten, lider din hæk muligvis af haglskudssyge. Dette er en uskyldig svampeinfektion, der ikke har noget at gøre med hagl. Det kan også skyldes faktorer som dårlig dræning, sur jord eller næringsstofmangel.

For at bekæmpe haglskudssyge kan du bruge en svampeopløsning som Bayer Microsulfo. Hvis det ikke er haglskudssyge, kan forbedret dræning, gødning eller tilsætning af kalk til jorden hjælpe med at genoprette din hæks sundhed.

Bladlus

Bladlus kan angribe dine planter og forårsage skader, herunder klæbrig belægning og sort skimmelvækst. For at bekæmpe bladlusproblemet anbefales det at bruge et middel som Decis fra Bayer.

Larver i Hækken

Larver kan forårsage skade ved at æde dine laurbærplanter, især fra juni til oktober. Bekæmp dette problem med Decis fra Bayer.

Meldug

Meldug, enten ægte eller falsk, kan påvirke dine Prunus laurocerasus-planter. Forebyg dette ved at vælge den rigtige placering for din hæk og sikre god luftcirkulation. Hvis problemet opstår, kan mindre angreb trimmes væk. Alvorlige tilfælde kræver sprøjtning med en passende svampemiddel som Microsulfo sprøjtesvovl.

Med korrekt vedligeholdelse og passende beskyttelse kan du opretholde en sund og smuk laurbærkirsebærhæk i din have. Har du brug for yderligere rådgivning eller hjælp? Tøv ikke med at besøge vores Hjælpecenter, hvor vores eksperter er klar til at guide dig. Vi er her for at sikre, at din have bliver en frodig og grøn oase.